Tilburg Cowboys’ Sterrengalerij

Een walk of fame voor de douchezanger

Waant u zich onder de douche ook een zanger van wereldfaam? U bent niet de enige! In deze walk of fame voor de douchezanger krijgen badkamerartiesten een eigen Sterrengalerij. Uit de rioolputjes in hun straat klinken de doucheliedjes van de sterren.

De Tilburg Cowboys’ Sterrengalerij is een tijdelijke installatie in een woonstraat. Uit de rioolputjes in deze straat klinkt het geluid van een bewoner die zingt onder de douche. Een geschilderde ster op het putje vermeldt de naam en het huisnummer van de badkamerartiest. Elke zingende bewoner krijgt zijn eigen putje, liefst zo dicht mogelijk bij zijn huis. Het project biedt een luchtige, voyeuristische ervaring voor passanten en een verbindende ervaring voor de bewoners. Door de straat te vullen met privé-geluiden wordt de straat meer een gezamenlijk domein. Het kwetsbare en vaak ook humoristische geluid uit de putjes draagt bij aan een vriendelijk en open karakter van de straat.

Dommelborg Rosmalen, Theaterfestival Boulevard, juli 2005
Glacisstraat Vlissingen, expo Mijn Domein, oktober 2005
Vinkenburgstraat Utrecht, Dag van de Muziek, december 2004
Lancierstraat Tilburg, Stadswandeling l’Avventura, april 2003


STAR GALLERY

A walk of fame for bathroom singing talent

Do you also have the illusion of being a famous singer while singing in the shower? You’re not the only one! The Star Gallery is a walk of fame for all bathroom singers.

‘Sterrengalerij’ (Star Gallery) is a temporary installation in a residential street. The Star Gallery is a walk of fame for bathroom singers, where the shower-songs of the residents are being heard from the drains in the street. The drains in the street that produce music are easy to recognize by a painted star around them that also shows the name and house number of the specific bathroom singer.

Concept, productie en uitvoering  Sander van Bussel Hans d'Olivat Chris Gribling
Geluid  Olivier Nijs
Opdrachtgever  l'Avventura