Prikactie Containerbegrip

Op de weegbrug voor meer containerbegrip

Parkbezoekers worden gewogen bij binnenkomst én bij het verlaten van het park. Elke kilo afval die men in het park achterlaat, wordt hiermee aangetoond. De Cowboys dagen bezoekers uit om zoveel mogelijk hun lege flessen en verpakkingen weer mee terug te nemen en zo ‘nul op de teller’ te scoren.

prikactie containerbegrip

De situatie rondom achtergelaten afval in parken nam in het voorjaar van 2021 zorgelijke vormen aan. Doordat de druk op stadsparken als openbare ruimte toenam door de corona-lockdown, werd meer dan ooit de verantwoordelijkheid van de gebruiker gevraagd om zorg te dragen voor die gezamenlijke ruimte. Om parkbezoekers te stimuleren hun afval mee naar huiste nemen, hield Tilburg Cowboys op Koningsdag een Prikactie in het Spoorpark in Tilburg.

Weegbrug
Bij binnenkomst van het Spoorpark kon je er niet omheen: een weegbrug en vier mensen in uniform. Bezoekers van het park werden gewogen bij binnenkomst én bij het verlaten van het park. Elke kilo afval die men in het park achterlaat, werd hiermee aangetoond. Dat daagt bezoekers uit om zoveel mogelijk hun lege flessen en verpakkingen weer mee terug te nemen en zo ‘nul op de teller’ te scoren. 

Containerbegrip?
De weegbrug is speciaal ontwikkeld voor deze Prikactie en bevat een weegplatform voor één persoon met tas of koelbox. Tijdens het inwegen is het belangrijk om stil te staan en mogelijke zonden van tevoren te overwegen. Weeg je bij het verlaten van het park evenveel of meer dan bij het inwegen? Dan heb je recht op een Kus van de Cowboys! Met de speciale lange-afstands-kus-stempel-stok word je beloond voor je individuele verantwoordelijkheid, je bijdrage aan het schoonhouden van het park en je zogenaamde ‘containerbegrip’.

Koningsdag Spoorpark, Tilburg, 27 april 2021

Concept en productie  Sander van Bussel
Weegbeambtes  Sander van Bussel Rozemarijn Oudejans Arjan Gebraad Vincent Herman
Deputee  Vera Meulendijks