De Stad als Podium

Openingsmanifestatie Tilburg Textiles

De soundtrack van het dagelijks leven kwam tijdens de openingsmanifestatie van Tilburg Textiles niet uit een mp3speler. De stad werd gevuld met muziek zoals hij bedoeld is: LIVE!

de stad als podium

Zeven harmonieën lieten zich deze dag op een bijzondere manier en op bijzondere plaatsen zien. Harmonie l'Echo Des Montagnes was te zien bij de damesmode- en horloge-afdeling van de V&D. Vereniging WinTkracht stond in de vijver van het Stadskantoor, met een danseres op een strijkplank. De optredens vonden plaats als openingsmanifestatie van Tilburg Textiles en de Week van de Amateurkunst. Elke vereniging werd gekoppeld aan een kunstenaar, choreograaf of  theatermaker en zo uitgedaagd om nieuwe plekken en een nieuw publiek te vinden. Het concept is door Tilburg Cowboys ontwikkeld, in samenwerking met ArtFact.

 

The city as open stage
Opening ceremony Tilburg Textiles

The soundtrack of daily life didn’t come out of an mp3player during the opening ceremony of Tilburg Textiles. The city was filled with music the way it was meant: LIVE!

For the opening ceremony of Tilburg Textiles, Tilburg Cowboys filled the city with live music. Seven brass bands performed at special spots throughout the city. Each club was linked to an artist, choreographer or performer to challenge them to find new places to perform and therefor attract a new audience.

Concept en organisatie  Sander van Bussel
Regie  Joris van Midde Sander van Bussel Peerke Malschaert Batja ten Kortenaar Minou Bosua Helma Melis Boy Jonkergouw
In samenwerking met  Art-fact
Met dank aan  Evert Hilhorst